Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, REŢINUT de procurorii DNA VIDEO

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost reţinut de către procurorii DNA, potrivit România TV. Vlasov a fost ridicat şi dus la audieri, marţi seară, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. 

18 mart. 2014, 19:01
Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, REŢINUT de procurorii DNA VIDEO

Mihail Vlasov şi şoferul său au fost săltaţi, marţi seara, de către procurorii DNA şi duşi la audieri. Cei doi au fost prinşi în timp ce luau bani de la un denunţător. Preşedintele Camerei de Comerţ este acuzat de trafic de influenţă.

El a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse din cadrul DNA citate de România TV, Mihail Vlasov a pretins un milion de euro „ca să aranjeze un proces” la Curtea de Arbitraj. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost surprins în flagrant în timp ce primea prima tranşă din banii ceruţi, aproximativ 200.000 de euro. Șeful CCIR este acuzat de trafic de influență. 

La sfârşitul anului 2013, Mihail Vlaslov a ajuns obiectul unei anchete fără precedent, făcută de procurorii Parchetului General, într-un dosar de cămătărie. Potrivit anchetatorilor, la cămătari apelau mai mulţi împătimiţi ai jocurilor de noroc, care aveau nevoie de bani pe perioade scurte, printre aceştia aflându-se şi preşedintele Camerei de Comerţ.

Mihail Vlasov a fost deputat PNL şi este socrul fostului ministru pentru Românii de Pretutindeni Cristian David.