Preşedintele CJ, Mircea Cosma, internat la Secţia de Cardiologie a SJU Ploieşti

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, în cazul căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis miercuri să fie cercetat în libertate, se află internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

12 feb. 2014, 19:08
Preşedintele CJ, Mircea Cosma, internat la Secţia de Cardiologie a SJU Ploieşti

Potrivit unor surse medicale, acesta este internat la Secţia de Cardiologie a unităţii sanitare, scrie Agerpres.

Mircea Cosma a fost reţinut marţi de procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore, însă, după ce a ieşit din sediul DNA Ploieşti, el a fost transportat sub escortă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti după ce a acuzat probleme cardiace, rămânând internat în această unitate sanitară în noaptea de marţi spre miercuri.

Ulterior, Mircea Cosma a fost transportat cu ambulanţa de la spital la ÎCCJ, fiind însoţit de directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniel Nicolae, iar în momentul în care ordonanţa de reţinere a expirat, preşedintele CJ Prahova a fost adus înapoi la SJU Ploieşti tot cu ambulanţa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri ca preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă, să fie cercetat în libertate.

În acelaşi dosar magistraţii au impus controlul judiciar în cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova. Decizia nu este definitivă, iar DNA a anunţat că va face recurs.

De asemenea, anchetatorii au formulat o cerere de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Cele trei persoane au fost audiate, marţi, la sediul DNA Ploieşti timp de mai multe ore, procurorul Lucian Onea declarând, la finalul audierilor, că acestea au fost efectuate în dosarul în care Răzvan Alexe a fost arestat pentru trafic de influenţă.

„Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu o altă persoană apropiată au pretins şi au primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale – denunţători în cauză – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcţiei Patrimoniu), astfel încât societăţile respective să obţină de la CJ Prahova lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate şi pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare”, se arată într-un comunicat al DNA.