Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: Solicit ca Bucovina să fie declarată pol de dezvoltare turistică

Bucovina ar trebui să fie declarată pol de dezvoltare turistică, iar mai multe localități sucevene, stațiuni turistice, a susținut, luni, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul unei întâlniri cu operatori din turism și primari.

RomaniaTV.net
06 nov. 2017, 11:50
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: Solicit ca Bucovina să fie declarată pol de dezvoltare turistică

Potrivit lui Flutur, cel puțin încă 13 localități din județ ar trebui să fie declarate stațiuni turistice, nominalizând Mălini, Vama, Putna, Solca, Sadova, Cacica, Dorna Candreni, Cîrlibaba, Ciocănești, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Moldovița și Mănăstirea Humorului.

Voi face toate demersurile, cifrele statistice mă ajută ca argumente, pentru ca aceste localități, dar și altele care vor urma, să fie recunoscute ca stațiuni turistice. (…) Însăși Bucovina, ca entitate turistică, este de interes național și internațional și, ca atare, continui să solicit ca Bucovina să fie declarată pol de dezvoltare turistică, spre a fi inclusă într-un program de investiții adecvat„, a spus Flutur.

La întâlnirea de la CJ Suceava au fost invitați reprezentanți ai structurilor economice și administrative implicate în activități de turism, pentru a dezbate teme de actualitate ce au inclus Master-Planul de Dezvoltare a Turismului, infrastructura și Master-Planul de Transport pentru județul Suceava, dar și calendarul acțiunilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă, în special al proiectului ”Crăciun în Bucovina”.