Preşedintele CJ Vrancea Marian Oprişan i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis consultări pe tema viitorului României

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a făcut, duminică, la Mărăşeşti, un apel către preşedintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele politice şi cu şefii instituţiilor din ţară pentru a discuta despre viitorul României, după ce a rostit o rugăciune în care a vorbit despre greutăţile pe care le-a îndurat poporul, după ce Dumnezeu "ne-a adăpat cu vin de amorţire".

RomaniaTV.net
06 aug. 2017, 19:24
Preşedintele CJ Vrancea Marian Oprişan i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis consultări pe tema viitorului României

Drege-i spărturile, că se clatină. Ai făcut pe poporul tău să treacă prin lucruri grele. Ne-ai adăptat cu un vin de amorţire. Ai dat celor care se tem de tine un steag, ca să-l înalţe spre adevăr. Fie ca sfinţii noştri eroi să ne vegheze paşii prin istorie. Fie ca noi şi copiii noştri să fim vrednici de jertfele şi învăţăturile lor„, a spus Oprişan, în discursul susţinut cu ocazia comemorării a 100 de ani de la Bătălia de la Mărăşeşti.

El a avut şi un apel către preşedintele Iohannis, cerând ca el să convoace consultări cu toate partidele şi cu şefii de instituţii pe tema viitorului ţării.

De aici, de pe esplanada Mausoleului Mărăşeşti, am dreptul să cer ca împreună să răspundem unei mari provocări: chemaţi şi invitaţi partidele politice ale poporului român, chemaţi toate instituţiile statului, chemaţi toţi şefii instituţiilor statului, puneţi-ne la aceeaşi masă, şi împreună să stabilim o strategie de dezvoltare durabilă pentru următorii 25 de ani„, a spus Oprişan.

Aproximativ 5.000 de persoane au participat, duminică, la Mărăşeşti, la comemorarea Centenarului luptelor din Primul Război Mondial, un eveniment la care au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose, precum şi alţi oficiali şi diplomaţi. Ei au depus coroane de flori la Mausoleul din Mărăşeşti, în cinstea eroilor căzuţi în 1917.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: La un secol de la bătălia de la Mărăşeşti, România e un stat puternic pe care aliaţii şi partenerii se pot baza