Preşedintele Comisiei Europene: Europa are din nou vânt în pupă

Europa "are din nou vânt în pupă" datorită unei îmbunătățiri a situației economice și a unei mai mari unități a liderilor săi, a afirmat miercuri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii, susținut în plenul Parlamentului European la Strasbourg, potrivit AFP și DPA.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 07:53
Preşedintele Comisiei Europene: Europa are din nou vânt în pupă

Europa are din nou vânt în pupă. Avem acum o fereastră de oportunitate, dar aceasta nu va rămâne veșnic deschisă. Să facem tot ce putem pentru a profita de această dinamică”, a declarat Juncker în fața eurodeputaților.

În același timp, el și-a anunțat intenția de a deschide negocieri comerciale cu Australia și Noua Zeelandă, pe care vrea să le finalizeze până la încheierea mandatului său în 2019.

Propunem deschiderea de negocieri comerciale cu Australia și Noua Zeelandă„, a spus Juncker. „Aș vrea ca aceste acorduri să fie finalizate până la sfârșitul acestui mandat” în 2019, a adăugat el, precizând că discuțiile vor fi purtate „în cea mai mare transparență”.

În privința negocierilor în derulare, el a spus că blocul comunitar are „o șansă foarte bună” de a finaliza discuțiile cu Mexicul și țările sud-americane până la sfârșitul lui 2017.