Preşedintele Comisiei Europene propune SUMMIT pentru viitorul UE, la SIBIU, a doua zi după Brexit

Jean Claude Juncker, seful Comisiei Europene, a propus, miercuri, ca la o zi după iesirea Marii Britanii din UE să fie organizat un summit european la Sibiu, în care şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE să se hotărască viitorul Uniunii.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 08:50
Preşedintele Comisiei Europene propune SUMMIT pentru viitorul UE, la SIBIU, a doua zi după Brexit

Summitul propus de Jean Claude Juncker ar urma sa aiba loc pe 30 martie 2019, în cazul în care calendarul Brexit-ului va fi respectat, și se va desfășura în momentul în care România va deține președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit lui Juncker, summitul UE de la Sibiu trebuie să fie un semn că „UE va merge înainte după ieşirea Marii Britanii, că Brexit nu reprezintă totul şi nu va afecta viitorul Europei”.

La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului UE. MAE notează pe site-ul său că președinția României la Consiliul UE se va desfășura într-un context european și internațional complex, cele mai importante dosare fiind Brexit-ul, alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura cel mai probabil în luna mai a anului 2019, și Cadrul financiar multianual post-2020.

CITEŞTE ŞI Jean-Claude Juncker: Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria şi România în spaţiul Schengen