Preşedintele Comisiei Europene: Nu trebuie să exportăm în Europa conflicte interne

Preşedintele CE Jean Claude Juncker a declara vineri, la Bucureşti, că este nevoie de consens în România, iar conflictele interne nu trebuie exportate în Europa, aceasta fiind a doua oară când vorbeşte despre necesitatea de consens.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 09:42
Preşedintele Comisiei Europene: Nu trebuie să exportăm în Europa conflicte interne

„Cred că preşedinţia Română va avea o contribuţie semnificativă pentru a demonstra că cei care spun că în Europa sunt două blocuri, de est şi vest, că nu au dreptate, că Europa respiră cu aceşti doi plămâni. Că Europa poate să acţionee organizat. Ar fi bine ca în interiorul ţării (n.r.: România) să fie un spirit de consens care să permit tuturor ca Europa să avanseze. Nu trebuie să exportăm în Europa conflicte interne şi să ne implicăm într-o polemică fără scop. România trebuie să fie de folos Europei”, a declarat vineri Jean Claude Juncker, preşedintele CE.

De altfel, Jean Claude Juncker declarase şi înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România că ţara noastră nu ar fi pregătită pentru acest eveniment din cauza faptului că nu există un front unit.