ATENTAT în Paris. Zi de DOLIU NAŢIONAL pentru victimele de la Charlie Hebdo

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat miercuri, ca urmare a atacului terorist produs la sediul săptămânalului Charlie Hebdo, în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, între care 8 jurnalişti, şi alte 11 persoane au fost rănite, că joi, 8 ianuarie, va fi declarată zi de doliu naţional. 

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 19:07
ATENTAT în Paris. Zi de DOLIU NAŢIONAL pentru victimele de la Charlie Hebdo

Francois Hollande a anunţat că joi, la ora 12.00, drapelul Franţei va fi coborât în bernă şi va rămâne arborat în bernă timp de trei zile. De asemenea, la prânz va fi ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Paris.

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Cele mai SÂNGEROASE ATENTATE din Franţa din ultimele decenii

„Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza”, a declarat preşedintele Franţei. 

Caricaturişti talentaţi, cronicari curajoşi şi-au pierdut viaţa (…) Au marcat generaţii de francezi„, a mai spus preşedintele.

Citeşte şi Luptător Statul Islamic: ATACUL TERORIST din Franţa, o RĂZBUNARE pentru insultele la adresa Islamului

Preşedintele Hollande a adus un omagiu şi celor doi poliţişti ucişi în atentatul în care şi-au pierdut viaţa 11 bărbaţi şi o femeie.

Citeşte şi Atentat TERORIST la Paris. Cele mai ŞOCANTE caricaturi apărute în Charlie Hebdo GALERIE FOTO

Trei indivizi au intrat miercuri în sediul săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo unde au ucis 12 persoane, între care 8 jurnalişti. Alte persoane aflat în clădire au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Atacatorii au reuşit apoi să fugă, nu înainte de a striga „Profetul a fost răzbunat”. Ca urmare a atentatului de miercuri din Paris, gradul de alerta a fost ridicat la cel mai înalt nivel pe teritoriul Franţei.

Citeşte şi ATENTAT TERORIST la PARIS. Mărturii zguduitoare: BĂLŢI de SÂNGE, trupuri la pământ, RĂNIŢI GALERIE FOTO VIDEO