Preşedintele Igor Dodon afirmă că peste zece ani Moldova ar putea să nu mai existe

Igor Dodon, despre unirea Republicii Moldova cu România. „Unirea Republicii Moldova cu România înseamnă război civil”, a susţinut preşedintele moldovean Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, liderul de la Chişinău adăugând că nu va permite lichidarea Republicii Moldova.

02 feb. 2018, 16:03
Preşedintele Igor Dodon afirmă că peste zece ani Moldova ar putea să nu mai existe

„Unirea cu România înseamnă război civil. Noi, stataliştii, nu vom permite nimănui să lichideze Republica Moldova”, a declarat Dodon în cadrul ediţiei de joi seară a emisiunii de la NTV Moldova, potrivit paginii sale de Facebook.

„Admit că unele forţe, conştiente de faptul că vor rata alegerile, exploatează cu bună ştiinţă acest scenariu, dorind să destabilizeze situaţia, dar nu vor avea succes în intenţiile lor”, a completat liderul de la Chişinău, citat de Mediafax.

Pentru soluţionarea problemei unionismului pe cale democratică, şeful statului moldovean propune organizarea unui referendum în cadrul căruia cetăţenii să fie întrebaţi ce-şi doresc.

„Clar că majoritatea covârşitoare va fi pentru păstrarea statalităţii, dar să punem punct odată la subiectul acesta. Dar ei nu vor accepta un astfel de referendum”, este de părere preşedintele, potrivit site-ului cotidianului Timpul.

Iată ce spunea, la sfârșitul anului trecut, Igor Dodon: „Peste zece ani Moldova ar putea să nu mai existe”. Scenariul prezentat de președintele moldovean.

La începutul acestui an, Curtea Constituțională a Moldovei i-a suspendat atribuțiile președintelui Igor Dodon.