Preşedintele Institutului Elie Wiesel, după acuzaţiile lui Ilan Laufer: „E o speculaţie, are iz politic”

Ilan Laufer a afirmat marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta "un nou act de antisemitism".

20 nov. 2018, 19:52
Preşedintele Institutului Elie Wiesel, după acuzaţiile lui Ilan Laufer: „E o speculaţie, are iz politic”

Alexandru Florian, președintele Institutului Elie Wiesel, a declarat că acuzațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis sunt cu iz politic, fără fundament.

Citește și: Pasiune nouă pentru fostul antrenor al Simonei Halep! Cu ce se ocupă Darren Cahill

„Recunoaștem că președintele nu a motivat acestă decizie. Dar, e o construcție, o speculație a domnului Laufer. Președintele României are o atitudine recunoscută de AJC, care i-a conferit și o distincție. E o declarație cu mult iz politic, nu trebuie să ne îngrijoreze.”, a declarat Alexandru Florian, președintele Institutului Elie Wiesel, la Digi 24.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seara, că președintele Klaus Iohannis ar trebui să răspundă cât mai repede la acuzațiile făcute de Ilan Laufer.

„Domnul președinte dovedește, foarte clar, cu intenție sau fără sau din neștiință sau alte cauze, să dă peste cap agenda întregii țării, fâcând astfel de respingeri, la propuneri pertinente ale Partidului Social Democrat de schimbare a unor colegi miniștri, fără să argumenteze, dincolo de decizia Curții de a face acest lucru, moral față de votul dat de români, pentru partid, pentru alianță, pentru Guvern. Ar fi de bun simț ca domnul președinte să răspundă la acestor acuzații, destul de grave. Până acum, astfel de acuze aduse unui președinte de stat n-au mai fost făcute. Sunte extrem de grave. Dacă ele se confirmă, sunt conotații dincolo de granițele acestei țări. Deja suntem, fără să vrem, parte dintr-o dispută la nivel internațional, se duce dincolo de granițele acestei țări”, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR.