Preşedintele Iohannis către noul Guvern: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să înceteze ”ţopăiala fiscal-bugetară” şi să respecte toate angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de ţările partenere şi aliate din Uniunea Europeană şi NATO.

29 iun. 2017, 16:59
Preşedintele Iohannis către noul Guvern: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

”Vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară! Taxa de solidaritate… Fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil! Vă solicit să guvernaţi în aşa fel în cât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13”, s-a adresat miniştrilor preşedintele Iohannis în discursul ce a urmat ceremoniei depunerii jurământului de către noul guvern.

Conform lui Iohannis, noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite. „După ce am promulgat legea prin care cresc salariile, deja se anunţă contramăsuri”, a afirmat preşedintele, care a remarcat că programul de guvernare este schimbat în puncte sensibile.

„În şase luni schimbăm de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certuitudine nu se încadrează în ceea ce se cheamă predictibilitate fiscală”, a subliniat Iohannis.

El i-a îndemnat pe noii miniştri să acţioneze astfel încât angajamentele pe plan extern ale ţării noastre să fie respectate. ”Vă rog să faceţi tot ce este necesar pentru a arăta partenerilor din NATO, din Uniunea Europeană, aliaţilor noştri că suntem oameni serioşi şi o ţară serioasă, cu toate sincopele poitice, şi că ştim să ne respectăm angajamentele. Dovediţi că ştiţi să ne respecătm angajamentul de cheltui 2% din PIB pentru apărare, aşa cum am promis aliaţilor din NATO, că suntem capabili să ţinem deficitul sub control, să avem creştere economică aşa cum ne-am angajat faţă de partenerii din UE”, a spus şeful statului.

”Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii şi-o doresc şi sper foarte tare că şi voi vă doriţi acelaşi lucru!”, a adăugat preşedintele Iohannis.