Preşedintele Iranului promite o RECONSTRUCŢIE rapidă după cutremurul devastator

Președintele iranian Hassan Rohani a sosit marți dimineața la Kermanshah, capitala provinciei cu același nume lovită duminică de un puternic seism, unde a promis că statul va răspunde 'cât mai repede posibil' așteptărilor victimelor acestei catastrofe.

14 nov. 2017, 08:26
Preşedintele Iranului promite o RECONSTRUCŢIE rapidă după cutremurul devastator

Vestul provinciei Kermanshah, care se învecinează cu Irakul, a fost lovit duminică seara de un puternic seism. Cutremurul, care a fost resimțit în toată partea vestică a Iranului, s-a soldat cu 423 de morți și 7.370 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț oficial al Teheranului. În Irak, autoritățile au numărat 8 morți și 336 de răniți.

‘Vreau să-i asigur pe toți cei care suferă că guvernul a început să acționeze cu toată puterea și depune eforturi pentru a rezolva această problemă cât mai repede posibil’, a declarat președintele Rohani la coborârea sa din avion, pe aeroportul din Kermanshah (420 de km sud-vest de Teheran), la puțin timp după orele 09:30 (06:00 GMT), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Zi de doliu în Iran. Autorităţile au încheiat operaţiunile de salvare

În ceea ce privește reconstrucția, ‘le cer tuturor responsabililor guvernamentali, tuturor liderilor militari, tuturor societăților de caritate și organizațiilor non-guvernamentale să ajute Fundația pentru locuințe și să nu facă nimic separat’, a adăugat Rohani.

Organism caritabil semi-public, Fundația pentru locuințe a fost înființată de ayatollahul Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran. Obiectivul său principal este de a ajuta cât mai mulți năpăstuiți să-și găsească adăpost.