Preşedintele Iohannis, mesaj de Florii şi Paştele Catolic pentru români. Klaus şi Carmen Iohannis, la slujba de Paşte

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, sâmbătă noapte, urări de bine tuturor românilor, atât celor care sărbătoresc Paştele, cât şi celor care serbează Floriile. Duminică, preşedintele şi soţia sa participă la slujba de Paşte la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu, unde au fost şi la Înviere. 

31 mart. 2018, 18:23
Preşedintele Iohannis, mesaj de Florii şi Paştele Catolic pentru români. Klaus şi Carmen Iohannis, la slujba de Paşte

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis, alături de soţia sa, Carmen, au participat duminică dimineaţa la slujba din biserica parohială romano-catolică „Sfânta Treime”, aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului.

Şeful statului a fost aplaudat la ieşirea din biserică de câţiva localnici şi turişti prezenţi în Piaţa Mare.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis urări de bine tuturor românilor, atât celor care sărbătoresc Paştele, cât şi celor care serbează Floriile.

______________

UPDATE Şeful statului şi soţia sa, Carmen Iohannis, au ajuns la Biserica ”Sfânta Treime” din Sibiu, cu puţin înainte de ora 10.00, când era programată slujba de Paşte la care obişnuiesc să participe atunci când îşi petrec sărbătorile la Sibiu.

Iohannis nu a făcut declaraţii, a spus doar ”Adevărat a Înviat”, răspunzând urării ”Hristos a Înviat”, transmisă de jurnalişti.

Apoi Klaus şi Carmen Iohannis au intrat în biserică, slujba urmând să dureze aproximativ o oră.

______________

„Sărbători fericite! Avem dublă sărbătoare: unii sărbătorim acum Învierea – şi le doresc ‘Hristos a Înviat!’ – iar mulţi serbăm astăzi Floriile şi le doresc ‘La mulţi ani’ şi o sărbătoare frumoasă!”, a spus Klaus Iohannis după ce a ieşit de la slujbă, alături de sa, Carmen.

Preşedintele a postat un mesaj similar şi duminică dimineaţă, pe pagina lui de Facebook.

„Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paștele, le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie și liniște sufletească. Cristos a Înviat! Un gând bun se îndreaptă și spre cei care sărbătoresc în această zi Duminica Floriilor, alături de un călduros „La mulți ani!” celor care își serbează onomastica”, a scris preşedintele.

Klaus şi Carmen Iohannis au fost prezenţi la slujba de Înviere de la biserica parohială romano-catolică „Sfânta Treime”, aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului. Preşedintele va petrece sărbătorile pascale la Sibiu, alături de familie. Soţii Iohannis au petrecut şi anul trecut sărbătorile de Paşte la Sibiu. Cei doi au participat şi în 2017 a slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică, precum şi la slujba de duminică.

Şeful statului este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soţia sa este greco-catolică. În 2014, el declara la Sibiu că este „de esenţă, ecumenic”. La începutul lui 2015, Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de preşedinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu. 

_________________

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, sâmbătă seara, la Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime” din Piaţa Mare a Sibiului împreună cu soţia sa, Carmen, cu puţin înainte de ora 21, oră la care începe slujba de Înviere.

Carmen şi Klaus Iohannis au coborât din maşină în Piaţa Mică şi au parcurs pe jos câţiva metri până în Piaţa Mare, la Biserică, ei fiind aplaudaţi de oamenii prezenţi în centrul Sibiului.

Klaus Iohannis le-a spus celor prezenţi: „Vă doresc sărbători fericite”, apoi a intrat în lăcalul de cult.

Preşedintele Klaus Iohannis este de religie luterană, iar soţia sa este romano-catolică. Cei doi participă de mulţi ani la slujbă la Biserica „Sf. Treime”, unde prima doamnă cântă şi în cor alături de alte femei.

La ora transmiterii acestei ştiri, Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare este plină de oameni, veniţi pentru slujba de Înviere, care va fi oficiată în trei limbi: română, germană şi maghiară, arată Mediafax.