Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe poliţistul ucis în Gara Burdujeni din Suceava

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu, care a fost ucis joi în Gara Burdujeni din Suceava de către un tânăr care l-a înjunghiat cu un cuţit.

22 iul. 2017, 12:22
Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe poliţistul ucis în Gara Burdujeni din Suceava

”În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis în Gara Burdujeni, joi seară, fiind înjunghiat de către un tânăr de 24 de ani, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu.

„La un moment dat, un tânăr a venit prin spatele poliţistului şi, fără a spune ceva sau a face vreun alt gest, l-a înjunghiat în gât. Poliţistul a căzut, iar tânărul, în vârstă de 24 de ani, a continuat să îl lovească cu cuţitul, în zona toracelui”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, precizând că între poliţist şi tânăr nu existase niciun conflict anterior.

Potrivit acestuia, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, însă poliţistul nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul. Agresorul a fost imobilizat la scurt timp de la incident, în gară, de către o patrulă de poliţişti.

Poliţistul care şi-a pierdut viaţa avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii.