Preşedintele Moldovei convoacă Consiliul Suprem de Securitate din cauza problemelor economice

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat pentru miercuri Consiliul Suprem de Securitate, în noua sa componență după învestirea noului guvern condus de premierul Valeriu Streleț, pentru a fi discutată situația economico-financiară și social-politică din țară, scrie presa de la Chișinău.

05 aug. 2015, 07:35
Preşedintele Moldovei convoacă Consiliul Suprem de Securitate din cauza problemelor economice

Din Consiliul Suprem de Securitate, pe lângă șeful statului, care este și comandantul armatei, mai fac parte alți 15 membri, între care premierul Valeriu Streleț, directorul Serviciului de Informații și Securitate Mihai Balan, ministrul de interne Oleg Balan, ministrul apărării Anatolie Șalaru, președintele parlamentului Andrian Candu, ministrul de externe Natalia Gherman.

Președintele Timofti a convocat Consiliul Suprem de Securitate după ce noul premier Valeriu Streleț a anunțat că cele trei bănci devalizate la sfârșitul lui 2014 vor fi în scurt timp lichidate, notează Deutsche Welle. Șeful guvernului de la Chișinău a subliniat că lichidarea Băncii de Economii, a Băncii Sociale și a Unibank este principala condiție a FMI pentru negocierea unui nou acord de împrumut.

Banca Mondială şi-a reconfirmat sprijinul pentru noul guvern de la Chişinău