Preşedintele PE: Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat miercuri, la Bucureşti, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen.

21 nov. 2018, 16:39
Preşedintele PE: Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen

„Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen”, a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, susţinute la finalul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, organizată în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Menţinerea României în afara Spaţiului Schengen e contrară scopului de consolidare a unităţii în UE

Întâlnire decisivă la Palatul Victoria. Premierul Viorica Dăncilă se află faţă în faţă cu şeful Parlamentului European, Antonio Tajani. Întâlnirea vine după raportul critic al PE la adresa ţării noastre pe tema modificării legislaţiei penale şi judiciare în România şi prin care a fost condamnată intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti” din luna august.

În cadrul întâlnirii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE şi că în scurt timp în Parlamentul României va fi votată ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.