Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret susţine că a fost destituit din MTS pentru „activităţi sindicale”

Președintele Sindicatului Național Sport și Tineret, Andy Nagy, prezent, miercuri, la protestul organizat în fața Ministerului Tineretului și Sportului, a declarat că a fost dat afară din Ministerul Tineretului și Sportului pentru "activități sindicale".

RomaniaTV.net
07 iun. 2017, 10:28
Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret susţine că a fost destituit din MTS pentru „activităţi sindicale”

„Eu la bază sunt antrenor de judo, actualmente sunt funcționar public, angajat al Ministerului Tineretului și Sportului. Eram inspector la Direcția Sport din cadrul MTS din 2003. De fapt, cei de la MTS m-au dat afară, acum sunt în proces cu ei. Eu am înființat acest sindicat și mi s-a spus din timp: ‘Stai ușor, nu face așa ceva, nu avem nevoie’. Sindicatul a fost înființat în octombrie anul trecut, atunci au ieșit actele. Iar în 25 octombrie m-au dat afară. Au găsit motive… au spus că am fost suspendat pentru activități sindicale și au găsit o chichiță în lege și m-au dat afară. O să contest lucrul acesta, sunt în proces acum”, a spus Nagy.

Liderul de sindicat a afirmat că angajații MTS, ai DJST-urilor și cluburilor sportive solicită salarii decente, deoarece în prezent majoritatea sunt remunerați cu 1.070 de lei net. „La nivel național este vorba despre 3.500 de salariați. Sunt 48 de cluburi sportive în țară. În fiecare județ avem club sportiv municipal și direcție județeană pentru tineret și sport, iar una dintre revendicări este faptul că angajaților nu le este recunoscut beneficiul pentru vechimea în muncă. Este o situație discriminatorie pentru că sunt oameni cu 30 de ani de muncă și au același nivel de salarizare cu un proaspăt angajat. Salariul este de 1.450 de lei și ajung acasă cu 1.070 de lei în condițiile în care muncesc peste 8 ore, ajung chiar și la 16 ore. Noi anul acesta nu am beneficiat de măriri, am avut tăieri de salarii. Salarizarea nu s-a revăzut însă în activitatea colegilor mei. Există propunerea să ne luăm aceste ore suplimentare care s-au acumulat cu miile și care nu se plătesc. Dar din lipsă de personal nu poate fi asigurat repausul obligatoriu și probabil că se va ajunge la blocarea activității în sport. Este a treia oară în 6 luni în care am declanșat conflict de muncă”, a precizat Andy Nagy.

Reprezentanți ai Sindicatului Național Sport și Tineret pichetează, miercuri, Ministerul Tineretului și Sportului, aceștia fiind nemulțumiți de inechitățile salariale și de condițiile de muncă din cadrul MTS.