Preşedintele SUA, Donald Trump, şi soţia sa au mers să viziteze militarii americani din Irak

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut, miercuri, cu ocazia Crăciunului, o vizită neaşteptată trupelor americane staţionate în Irak, în prima sa vizită într-o zonă de conflict după aproape doi ani de la preluarea mandatului şi la câteva zile după anunţul retragerii trupelor SUA din Siria, transmite Reuters, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
26 dec. 2018, 20:53
Preşedintele SUA, Donald Trump, şi soţia sa au mers să viziteze militarii americani din Irak

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la baza aeriană Al Asad din vestul capitalei Bagdad după un zbor de noapte de la Washington, şeful statului fiind însoţit de Prima Doamnă, Melania Trump, un mic de grup de consilieri şi agenţi ai Secret Service, precum şi de câţiva reporteri. Donald Trump urma să rămână în Irak trei ore.

Donald Trump a primit critici din rândul armatei americane pentru că, de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, nu a efectuat nicio vizită în zone de conflict unde sunt prezente trupe americane şi mai ales după ce, luna trecută, în Franţa, a anulat din cauza ploii o vizită la un cimitir american din timpul Primului Război Mondial.

Preşedintele american a declarat jurnaliştilor care îl însoţesc că nu intenţionează să retragă trupele din Irak şi că această ţară ar putea fi folosită ca bază militară „în cazul în care vom dori să facem ceva în Siria”.

La întoarcerea din Irak, preşedintele Statelor Unite va efectua o vizită trupelor americane aflate baza aeriană Ramstein din Germania.