Preşedintele SUA, preocupat de escaladarea violenţelor în Gaza

Preşedintele SUA Barack Obama a declarat vineri la Casa Albă că a discutat la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, căruia i-a făcut cunoscută preocuparea sa cu privire la situaţia din Gaza, la o zi de la ofensiva terestră lansată de Israel în enclava palestiniană, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 17:43
Preşedintele SUA, preocupat de escaladarea violenţelor în Gaza

Barack Obama a declarat de asemenea că Washingtonul susţine dreptul Israelului la autoapărare. ‘SUA, ca şi prietenii şi aliaţii lor sunt profund preocupaţi de riscurile unei escaladări a violenţelor’ şi de o creştere a victimelor în rândul civililor, a declarat preşedintele american în cadrul conferinţei de presă.

Preşedintele Obama l-a informat pe premierul israelian că secretarul de stat al SUA John Kerry este de asemenea pregătit să viziteze regiunea.

Cel puţin 24 de palestinieni, printre care trei adolescenţi şi un copil, şi-au pierdut viaţa de la începutul ofensivei terestre lansate joi seară de Israel în Fâşia Gaza, ridicând la 265 numărul palestinienilor care au murit până în a 11-a zi de conflict, notează France Presse.