Preşedintele ţării dezvăluie că ar suferi de cancer

Preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a declarat vineri că ar putea suferi de cancer după ce a dezvăluit că a mers recent la spital pentru câteva teste medicale, relatează dpa.

05 oct. 2018, 06:26
Preşedintele ţării dezvăluie că ar suferi de cancer

Vizita de la spital de miercuri a fost una pentru teste medicale, dar l-a făcut pe liderul filipinez să anuleze o reuniune a cabinetului.

El a declarat că a efectuat o endoscopie şi o colonoscopie în urmă cu trei săptămâni şi că a trebuit să revină la spital pentru a repeta testele. El a făcut aceste declaraţii în cursul nopţii de joi spre vineri, cu prilejul unei întâlniri cu membrii Asociaţiei absolvenţilor academiei militare din Malacanang.

„Cineva l-a sfătuit pe medicul meu să repete testele şi să ia nişte mostre noi”, a spus Duterte, gesticulând spre zona stomacului, potrivit Agerpres.

Preşedintele a adăugat că nu poate să confirme încă rezultatele testelor, dar a făcut aluzie la cancer. „Aşa că situaţia s-a înrăutăţit. Nu ştiu cum stau acum din punct de vedere fizic, dar trebuie să aştept rezultatele testelor”, a mai afirmat liderul filipinez.

Citeşte şi Top analize medicale de făcut la orice vârstă

„Dar vă spun, dacă este cancer asta este. Iar dacă este în stadiul al treilea nu voi mai face tratament. Nu îmi voi prelungi agonia în această funcţie sau oriunde altundeva”, a spus el, potrivit Agerpres.

Duterte a recunoscut că a efectuat testele medicale în pofida faptului că purtătorul său de cuvânt Harry Roque a negat joi când a fost întrebat dacă preşedintele a mers la spital cu o zi înainte. Roque a spus că preşedintele pur şi simplu a decis miercuri să-şi ia o zi liberă.