Traian Băsescu a semnat ELIBERAREA Alinei Bica din funcţia de şef DIICOT

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul privind eliberarea Alinei Bica din funcția de procuror-şef al DIICOT. Bica şi-a depus demisia de la şefia DIICOT după ce a fost arestată preventiv într-un dosar privind retrocedarea unui teren în Capitală. 

24 nov. 2014, 11:52
Traian Băsescu a semnat ELIBERAREA Alinei Bica din funcţia de şef DIICOT

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 24 noiembrie a.c., Decretul privind eliberarea din funcția de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Alina-Mihaela Bica – demisie”, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei. 

Luni, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a transmis preşedintelui României solicitarea depusă de Alina Bica privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism (DIICOT), potrivit Agerprs.

Alina Bica şi-a depus demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT şi procuror DIICOT, după ce a fost arestată preventiv sâmbătă pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unui teren în Capitală.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni suspendarea Alinei Bica din funcţia de procuror-magistrat şi încetarea activităţii la DIICOT.

„Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcţia de procuror, până la soluţionarea definitivă a cauzei, a Alinei Bica, ca urmare a arestării preventive şi de asemenea Secţia pentru procurori a decis încetarea la DIICOT a activităţii Alinei Bica, la cererea ei şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unitate de unde a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv decembrie 2004”, a declarat luni Gheorghe Muscalu, vicepreşedinte al CSM.

Alina Bica a fost reţinută joi seară de DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Acuzaţiile se referă la perioada când Bica a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, reprezentând Ministerul Justiţiei, unde ocupa funcţia de secretar de stat.

În această calitate, Alina Bica şi ceilalţi membri ai comisiei au acceptat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.