Preşedinţii ţărilor cu cetăţeni morţi în urma AVIONULUI PRĂBUŞIT au mers la locul CATASTROFEI

Preşedinţii statelor Mali şi Burkina Faso s-au deplasat vineri în nordul Mali la locul prăbuşirii avionului companiei Air Algerie care transporta 118 persoane, dintre care nu există supravieţuitori, relatează AFP, citată de Agerpres.

26 iul. 2014, 10:30
Preşedinţii ţărilor cu cetăţeni morţi în urma AVIONULUI PRĂBUŞIT au mers la locul CATASTROFEI

Preşedinţii statelor Mali şi Burkina Faso, la locul prăbuşirii avionului aparţinând companiei Air Algerie. Preşedintele Republicii Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi omologul său din Burkina Faso, Blaise Compaore, s-au deplasat separat în zona accidentului în apropiere de Gossi, la aproximativ 100 km de Gao, cel mai mare oraş din nordul Mali, potrivit unor surse oficiale din Bamako şi Ouagadougou.

Citeşte şi Prăbuşirea avionului Air Algerie: La ANCHETA INTERNAŢIONALĂ participă şi ROMÂNIA

Preşedintele din Mali a fost însoţit de miniştri ai transporturilor şi apărării, în timp ce preşedintele din Burkina Faso a fost însoţit de Fleur Pellerin, secretar de stat în Ministerul de Externe francez.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT în Mali. IPOTEZĂ ŞOCANTĂ: Aeronava a fost LOVITĂ DE FULGER şi a luat foc în aer

Avionul, de tipul MD-83, ce fusese închiriat de compania Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi, la 50 de minute de la decolare, în regiunea Gao din Mali, în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou (Bourkina Fasso) şi Alger. Toate cele 118 persoane, 112 pasageri şi şase membri ai echipajului, şi-au pierdut viaţa.

Epava avionului companiei Air Algerie a fost găsită în nordul Republicii Mali, în apropiere de graniţa cu Burkina Faso, a anunţat şeful Statului-Major special al preşedinţiei burkinabeze.

Ca urmare a catastrofei aviatice, un summit ce urma să aibă loc sâmbătă la Moroni (Insulele Comore) a fost amânat sine die.

Citeşte şi Coincidenţe macabre: Numărul 17 se repetă şi la tragedia din Mali, şi la cea din Ucraina