Presupus cămătar, reţinut de poliţişti după ce a şantajat un bărbat căruia îi împrumutase bani

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din judeţul Mureş, care se presupune că s-ar ocupa cu cămătăria, a fost reţinut de către poliţişti după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un alt bărbat pe care îl ameninţase după ce îi împrumutase bani cu o dobândă de 100%.

24 aug. 2017, 08:21
Presupus cămătar, reţinut de poliţişti după ce a şantajat un bărbat căruia îi împrumutase bani

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, tânărul de 27 de ani, din localitatea mureşeană Petelea, a fost surprins în flagrant delict, miercuri, în timp ce primea 1.200 de euro de la o persoană pe care ar fi ameninţat-o cu violenţa atât asupra sa, cât şi asupra membrilor familiei sale şi pe care a determinat-o, prin ameninţări, să-i plătească dobânda pentru o sumă de bani împrumutată.

Din cercetări a reieşit că persoana respectivă ar fi împrumutat, în urmă cu trei luni, 350 de euro părţii vătămate, cu o dobândă de 100%, iar pentru recuperarea banilor ar fi recurs la ameninţări şi acte de violenţă asupra lui şi a membrilor familiei sale.

Concomitent cu momentul flagrantului poliţiştii au percheziţionat locuinţa persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat şi ridicat 11.000 de euro, 8.000 de lei, precum şi înscrisuri privind sume de bani datorate de diferite persoane.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de şantaj.

Citeşte şi Bărbat prins în flagrant în timp ce folosea o armă letală VIDEO