PREŢURILE carburanţilor, la un nivel minim al ultimilor 3 ani. BENZINA ar putea costa sub 5 lei

Benzina s-ar putea ieftini şi mai mult în următoarea lună, informează România TV. După ce au ajuns la minimul ultimilor 3 ani, preţurile carburanţilor vor continua să scadă, spun analiştii. Explicaţia este că petrolul continuă să se ieftinească masiv. De aceea, în următoarea lună am putea plăti mai puţin de 5 lei pentru un litru de benzină.

19 dec. 2014, 09:19
PREŢURILE carburanţilor, la un nivel minim al ultimilor 3 ani. BENZINA ar putea costa sub 5 lei

Sărbătorile de Iarnă reprezintă un motiv special de bucurie pentru şoferi, în condiţiile în care un litru de benzină a ajuns să coste în prezent în jur de 5,20 lei, iar un litru de motorină puţin mai mult, preţuri care nu s-au mai văzut în România din 2011.

Analiştii spun că ar putea fi noi ieftiniri ale carburanţilor în perioada următoare, asta deoarece petrolul s-a ieftinit masiv pe pieţele internaţionale. Un bari a ajuns să coste mai puţin de 60 de dolari, adică mai puţin de jumătate comparativ cu preţul de acum câteva luni.

Companiile petroliere îşi reînnoiesc stocurile o dată la 15, 30 de zile, aşadar preţurile actuale s-ar putea vedea în următoarea lună la preţurile de la pompă. De aceea, analiştii spun că am putea avea preţuri şi sub 5 lei un litru la benzină.

Citeşte şi Mii de români îşi fac plinul la maşină în Republica Moldova. Cât de ieftin este carburantul la moldoveni