Preţurile MAXIME pentru asigurările RCA, aprobate de Consiliul Concurenţei. Miercuri, tarifele în discuţie la Guvern

Guvernul va lua în discuție, la ședința de miercuri  proiectul de hotărâre care urmează să pună în practică tarifele maxime pentru RCA, calculate deja de Autoritatea de Supreveghere Financiară. Consiliului Concurenței și-a dat deja acordul pe Hotărârea de Guvern care va implementa prețurile maxime.

25 oct. 2016, 15:20
Preţurile MAXIME pentru asigurările RCA, aprobate de Consiliul Concurenţei. Miercuri, tarifele în discuţie la Guvern

În condiţiile date, dacă Guvernul adoptă miercuri actul normativ, prețurile maxime ale asigurărilor RCA vor intra în vigoare, scrie profit.ro. 

Pe de altă parte, președintele ASF, Mișu Negrițoiu a arătat, luni, că ASF a purtat discuții inclusiv la Consiliul Concurenței și că tarifele vor intra în vigoare ” în câteva zile”.

De altfel, Consiliul a precizat că nu va analiza modalitatea de calcul al tarifelor sau nivelul lor, ci se va uita la compatibiltatea textului de hotărâre de guvern cu legile Concurenței și cu normele europene.

În acest context, pe 26 octombrie, cel mai probabil, vom avea tarife maxime pentru RCA.

Pe un exemplu al ASF, aceasta înseamnă că un șofer cu vârsta între 31 și 40 de ani care conduce un automobil cu motor de capacitate maximă 1,4 litri va plăti pentru un RCA maximum 610 lei.

Citeşte şi ANUNŢ IMPORTANT pentru şoferi! Care sunt cele mai reclamate companii de asigurări din România. RAPORT ASF

Operatorul unui camion de peste 16 tone va avea de achitat maximum 6.950 lei pentru RCA.

Proiectul de hotărâre de guvern prin care vor fi adoptate efectiv tarifele maxime pentru RCA a fost conceput de ASF, a primit deja avizul Ministerului Finanțelorși va ajunge în Guvern.

Negriţoiu: Primele maximale de RCA pe care le-am stabilit nu conduc la creşterea primelor pentru persoane fizice

În 19 septembrie, Guvernul a emis o ordonanță de urgență care, prin altele, introduce, pentru prima dată după 17 ani, un tarif maxim pentru RCA.