Prezentare Seat Leon ST Cupra

După ce mai multe modele au fost surprinse fără camuflaj în timpul testelor, Seat prezintă versiunea de serie Leon ST Cupra, un break care va fi oferit în două versiuni de putere: 265 şi 280 CP.

RomaniaTV.net
09 ian. 2015, 08:08

Leon Cupra este unul dintre cele mai apreciate hot-hatch-uri de pe piaţa auto. Constructorul spaniol profită de imaginea compactei sale sportive şi completează gama cu versiunea break, care poartă numele Leon ST Cupra. Seat pătrunde astfel într-un segment destul de puţin populat, cel al breakurilor sportive, în care concurează Ford Focus ST SW (250 CP, turbo, pe benzină), Volkswagen Golf R Variant (300CP) şi Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake (360 CP). De notat că aceste modele nu sunt neapărat rivale în mod direct, ci reprezintă singurele vârfuri de gamă declinate şi in variantă break.

(w500) Seat Leon

Seat Leon ST Cupra preia neschimbată partea mecanică de la hatch-ul compact, la un moment dat autorul celui mai bun timp pe turul de circuit de la Nurburgring, pentru un model cu tracţiune faţă. Sub capotă regăsim propulsorul de 2 litri, TFSI, propus în două variante de putere: 265 şi 280 CP (în ambele cazuri cuplul maxim are aceeaşi valoare: 350 Nm). În serie, Leon ST Cupra va fi oferit cu transmisie manuală, urmând ca excelenta cutie automată DSG să fie oferită contra cost. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează 6.0 secunde pentru modelele de 280 CP echipate cu DSG (6.1 secunde pentru versiunile manuale). Leon ST Cupra va fi echipat în serie cu suspensia adaptivă DCC (Dynamic Chassis Control).

Şi pentru că vorbim despre un break, să nu neglijăm latura practică: volumul portbagajului ajunge la 587 litri (1470 litri cu bancheta spate rabatată). Prezentarea oficială a noului Seat Leon ST Cupra va avea loc în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

(w500) Seat Leon