Prezentare Shelby GT350R VIDEO

Shelby, celebrul preparator american al modelelor Ford, a dezvăluit versiunea GT350R a noii generaţii Mustang. Descris drept “Mustang-ul de serie cel mai pregătit pentru utilizarea pe circuit”, noul “R” se bazează pe varianta GT350, prezentată la sfârşitul anului trecut, căreia i s-au adus câteva modificări extreme.

RomaniaTV.net
25 ian. 2015, 17:52

Americanii nu au uitat să facă maşini supersport. Dodge Challenger SRT Hellcat şi Chevrolet Corvette C7 Z06 sunt automobile reprezentative pentru cultura auto de peste ocean, modele sport capabile de performanţe uluitoare pe circuite sau linii drepte. Nu vi se pare însă că lipseşte cineva din toată această poveste? Aţi ghicit, Ford. Replica constructorului cu “ovalul albastru” pe capotă nu s-a lăsat mult aşteptată: recent a fost prezentat noul GT, despre care veţi putea citi un articol în zilele urmatoare. De asemenea, preparatorul Shelby modifică intens gama Mustang, adăugând două modele senzaţionale: GT350R şi Shelby GT.

Shelby-ului GT îi dedicăm un alt articol, în curând. Astăzi ne concentrăm pe GT350R, versiunea extremă a recentului GT350. Din punct de vedere estetic, Shelby GT350R este un Ford Mustang revizuit aproape în întregime. Kit-ul de caroserie nu a fost dezvoltat doar pentru a arăta bine, ci este atent studiat pentru ca GT350R să fie un model cât mai performant pe plan aerodinamic. Sub capotă americanii păstrează traditia şi oferă un propulsor V8 de 5.2 litri. Oficialii Shebly nu au comunicat exact ce putere dezvoltă acest motor, limitându-se la a declara că V8-ul de pe GT350R are “peste 500 CP şi peste 542 Nm.” Ca şi la celelalte Mustang-uri, tracţiunea este pe puntea spate; Shelby propune pentru GT350R o cutie manuală de viteze, cu 6 rapoarte, şi un diferenţial cu alunecare limitată. În serie, modelul vine echipat cu scaune sport Recaro şi jante din fibră de carbon, “încălţate” cu pneuri Michelin Pilot Sport Cup 2. Remarcăm şi faptul că inginerii americani au renunţat la bancheta din spate şi la sistemul de aer condiţionat, confortul nefiind printre priorităţile acestui model extrem.

Şi cifrele legate de acceleraţia de la 0 la 100 km/h, reprize şi viteza maximă rămân un mister: pentru moment, cei de la Shelby s-au mulţumit doar să promită “performanţe maxime” pentru GT350R, un automobil care, din păcate, nu va fi comercializat şi în Europa. Mai multe despre Shelby GT350R, în clipul de prezentare de mai jos.