Pricopie: Premierul care va semna ordonanţa privind amnistia şi graţierea va intra în istorie la „Cei mai huliţi dintre pamânteni”

Oricine ar fi prim-ministru al Guvernului României, dacă este responsabil, dacă înțelege efectele unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea asupra statului de drept, atunci va fi în stare să reziste presiunilor ilegitime exercitate de acel grup restrâns de oameni, care este interesat numai și numai de blocarea actului de justiție, este de părere Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, în prezent recor al SNSPA.

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 12:13
Pricopie: Premierul care va semna ordonanţa privind amnistia şi graţierea va intra în istorie la „Cei mai huliţi dintre pamânteni”

„Dacă nu va înțelege toate aceste lucruri și va risca orice, inclusiv viitorul copiilor săi și ai noștri, semnând cel mai anti-românesc și nociv act normativ de la 1989 și până astăzi, sub pretextul unui „PUNCT ZERO”, marcat însă nu de ȚARĂ, ci de HOȚI, atunci acel prim-ministru va fi, cu siguranță, consemnat în istorie la capitolul „Cei mai huliți dintre pământeni”, scrie Remus Pricopie, într-un comentariu publicat pe ziare.com.

În opinia sa, legislația în domeniul justiției, procurorii sau judecătorii nu sunt perfecți. Acesta admite că pot exista situații punctuale ce pot fi revizuite sau în care au existat abuzuri. „TOTUȘI, în egală măsură, NU POT SĂ ADMIT că, sub pretextul unor corecții legislative sau a unor abuzuri punctuale, trebuie să aruncăm în aer țara și toată construcția democratică din ultimii aproape treizeci de ani.

Cred că, prin adoptarea unei ordonanțe de urgență care, în fond, vizează auto-amnistia și auto-grațierea (deoarece, oricât ai căuta, nu identifici interesul nostru, ca popor, dar în schimb poți să vezi interesul unui grup de persoane aflate astăzi la putere sau în proximitatea puterii), se încalcă grav un principiu fundamental al oricărui stat de drept: nu legiferezi pentru unii, ci pentru toți”, scrie Pricopie.