Prietenul şi aliatul politic al lui Silvio Berlusconi, din AVION, în ÎNCHISOARE

Vechiul prieten şi aliat politic al lui Silvio Berlusconi a fost extrădat vineri din Liban şi dus direct la închisoare. Marcello Dell'Utri, fost deputat, senator şi parlamentar european, a fugit la Beirut acum două luni.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 14:00
Prietenul şi aliatul politic al lui Silvio Berlusconi, din AVION, în ÎNCHISOARE

Marcello Dell’Utri, de 72 de ani, a sosit la Roma cu o cursă Alitalia. La bordul avionului, fostul senator nu a scăpat de curiozitatea jurnaliştilor, fapt care a scos din sărite personalul navigant.

Sicilianul a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru că a acţionat ca intermediar între mafie şi elita de afaceri din Milano, inclusiv companiile lui Berlusconi, în perioada 1974-1992, potrivit România TV.

Fost premier, de patru ori, Berlusconi, de 77 de ani a scăpat ca prin minune de dosarul lui dell’Utri, început în 1997. În schimb, Il Cavaliere a fost exclus din Senat şi condamnat pentru evaziune fiscală, el ispăşind acum pedeapsa cu muncă în folosul comunităţii. Deşi influenţa sa a scăzut din cauza problemelor cu justiţia, Berlusconi rămâne liderul partidului său, Forza Italia, din opoziţie,şi rămâne figura dominantă a dreptei politice din Italia.

Citeşte şi Dan Diaconescu vrea să-l facă pe Silvio Berlusconi premier în România VIDEO

Berlusconi şi Dell’Utri sunt prieteni de pe vremea când frecventau cursurile Universităţii din Milano, la începutul anilor ’60. Ei au avut probleme cu justiţia în cea mai mare parte a carierei lor politice. Amândoi i-au acuzat pe magistraţi că-i persecută din motive politice.

Dell’Utri a condus o companie de publicitate pentru imperiul media al lui Berlusconi din 1984 până în 1995, Mai târziu, i-a devenit consilier apropiat după ce Berlusconi a intrat în politică în urmă cu două decenii. Sicilianul l-a ajutat pe bunul său prieten să pună bazele partidului Forza Italia. Marcello Dell’Utri a fost ales în Parlamentul Italiei de trei ori din partea partidului lui Berlusconi şi a îndeplinit un mandat de deputat în Parlamentul European.