Prima bancă unde dai casa înapoi dacă nu mai poţi plăti

UniCredit e prima bancă din România care va lansa pe piaţă un credit ipotecar cu posibilitatea cedării bunului ipotecat în schimbul stingerii datoriei.

09 mart. 2016, 08:51
Prima bancă unde dai casa înapoi dacă nu mai poţi plăti

Băncile ”profită” de legea dării în plată şi încep să-şi modeleze produsele de creditare după această lege şi aruncă pe piaţă credite ipotecare de achiziţie cu opţiunea de cedare bun, anunţă zf.ro. UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistemul bancar, a adus pe piaţă un produs nou de creditare imobiliară în lei, cu avans de 35%, banca luând această decizie chiar în toiul discuţiilor privind darea în plată.

Prin noul produs al UniCredit Bank „credit ipotecar de achiziţie cu opţiunea de cedare bun“, clientul are posibilitatea de a opta pentru cedarea imobilului achiziţionat şi stingerea tuturor obligaţiilor faţă de bancă, în situaţia în care înregistrează restanţe mai mari de 90 de zile de la scadenţa obligaţiilor de plată generate de: creşterea valorii ratelor (cu cel puţin 15%) ca urmare a fluctuaţiei Robor/Euribor, sau reducerea semnificativă a veniturilor (cu cel puţin 15%), şomajul sau decesul împrumutatului.

Contactaţi de bankingnews.ro, şefii UniCredit au confirmat informaţia, dar au spus: “creditul ipotecar de achiziţie cu opţiunea de cedare bun – nu e încă disponibil clienţilor. Acest produs e în proces de calibrare şi mai poate suferi schimbări şi ajustări”.