Prima CONCLUZIE a anchetei în cazul maidanezului împuşcat în Dolj: Vânătorii nu au încălcat legea

Vânătorii din Dolj care au ucis un maidanez nu au încălcat legea. Aceasta este prima concluzie a poliţiei în urma imaginilor scandaloase care au apărut în presă. Câinele a fost ucis cu bestialitate: întâi împuşcat, apoi lovit crunt, informează România TV.

03 aug. 2014, 06:06
Prima CONCLUZIE a anchetei în cazul maidanezului împuşcat în Dolj: Vânătorii nu au încălcat legea

Un pescar a găsit animalul în agonie pe un domeniu de vânătoare din judeţul Dolj şi a încercat să îl salveze. Bărbatul a sunat imediat la 112.

La faţa locului au ajuns trei bărbaţi: doi paznici ai domeniului şi un poliţist. Unul dintre ei a apucat câinele de un picior şi l-a târât până la maşină. Pentru că animalul încă mişca, individul i-a zdrobit capul cu piciorul. Asta deşi bărbatul era înarmat şi ar fi putut să îi curme suferinţa câinelui cu un singur foc. Scena de groază s-a derulat chiar sub ochii poliţistului.

Reprezentanţii domeniului de vânătoare spun că maidanezul a fost împuşcat pentru că vâna un iepure. Conform legii, paznicii de vânătoare au obligaţia să apere fauna de pe fondul de vânătoare, tocmai de aceea poliţiştii au stabilit că paznicii au procedat corect împuşcând animalul.

Cu toate acestea, oamenii legii au deschis o altă anchetă pentru a stabili dacă paznicii au procedat corect şi atunci când au lovit animalul, dar şi dacă poliţiştii ar fi trebuit să intervină atunci când au văzut cumplita scenă.

Şi reprezentanţii organizaţiilor pentru Protecţia Animalelor vor depune plângere penală.

Citeşte şi CRUZIME FĂRĂ MARGINI. Un câine a fost ÎMPUŞCAT şi apoi lovit cu picioarele de un bărbat VIDEO