PRIMA DE DUPĂ PAŞTE: ce angajaţi de la stat primesc bonusuri în mai pentru a-şi plăti impozitele pentru prima de Paşte

Angajații CEO au primit primă în tichete cadou în valoare de 1100 de lei, dar vor fi nevoiți să înapoieze statului o parte din sumă, în luna mai. În aceste condiţii, s-a inventat o nouă primă.

10 apr. 2018, 10:28
PRIMA DE DUPĂ PAŞTE: ce angajaţi de la stat primesc bonusuri în mai pentru a-şi plăti impozitele pentru prima de Paşte

Mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat a dus la impozitarea cu un procent destul de mare al bonusului de Paște. Constantin Crețan spune că, pentru a atenua șocul acesta, în luna mai, administrația și sindicatele au decis să fie acordată cota de cărbune în valoare de 600 de lei.

Citeşte şi Prime de PAŞTE colosale pentru angajaţii unor companii de stat

„E o problemă cu impozitarea doar la prima de Paște, e mai mare ca anul trecut, dar se va lua cam echivalentul anului trecut. În schimb, celelalte trei prime sunt mult mai bine din punct de vedere al impozitării decât anul trecut. La toate trei câștigurile sunt cu 30% mai mari, adică cea de Ziua Meseriei, de Crăciun și de cărbune. Am convenit ca la lichidarea din mai, când se va impozita prima de Paște, să dăm o a doua primă, ca să atenueze șocul, adică se va da cota de cărbune în valoare de 600 de lei. Odată ce contribuțiile au trecut de la angajator la angajat a crescut cuantumul impozitului, toate sunt mai mari ca anul trecut. Anul trecut, erau în jur de 30%, anul acesta sunt aproximativ 42-43% impozitele salariatului. Faptul că ea a crescut de la 1000 la 1100 atenuează creșterea contribuțiilor de la 30% la 42%, dar nu în totalitate. Celelalte prime nu vor fi impozitate decât cu 10%”, a declarat vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu.

PASTE 2018. Cum se impozitează cadourile pe care le primesc salariaţii de la companii