Prima dragoste la copii. Ce trebuie să facă părinţii adolescenţilor îndrăgostiţi

Iti mai aduci aminte cand ai avut prima dragoste? Cel mai probabil, experienta ta nu este departe de cea pe care o va avea fiul sau fiica ta, la varsta adolescentei, atunci cand se va indragosti pentru prima data. Dupa ce treci de eventualul soc al aflarii vestii ca adolescentul tau are o relatie sau ca ii place de cineva, ajuta-l sa gestioneze avalansa de sentimente noi si patimase.

03 mai 2018, 03:49
Prima dragoste la copii. Ce trebuie să facă părinţii adolescenţilor îndrăgostiţi

Metoda #1: Ofera-i sprjinul

Iata cum sa fii alaturi de copilul tau aflat la prima dragoste. 

  1. Lasa-i spatiu

Este copilul tau si asa va fi intotdeauna, chiar si atunci cand va fi adult, deci grijile in ceea ce-l priveste nu vor disparea ca prin farmec odata trecut de majorat. Lasa-i spatiu, insa, si lasa-l sa-si traiasca propriile experiente, ghidandu-l insa si fiindu-i alaturi. Asta nu inseamna sa-l restrictionezi sau sa-i urmaresti fiecare pas, ci sa-l incurajezi sa fie responsabil pentru emotiile si alegerile pe care le face. In unele cazuri prima dragoste dureaza toata viata, in alte cazuri se stinge la fel de brusc cum a aparut, insa copilul va invata cum sa se poarte cu altcineva. 

  1. Vorbeste cu el despre persoana de care e indragostit

Poarta o conversatie cu adolescentul tau despre persoana de care este indragostit. Intreaba-l cum vede relatia, de ce o crede speciala. Intreaba-l ce cred prietenii despre relatia lui. Discutia ar trebui sa fie una amicala, fara sa para un interogatoriu. Poti intreba si prietenii copilului tau despre persoana de care este indragostit pentru a vedea o varianta la care nu ai acces. 

  1. Vorbeste si cu persoana de care copilul tau este indragostit

Daca este de bun augur, poti purta o discutie si cu iubitul sau iubita copilului tau. Invita-l(o) la cina sau la pranz pentru a socializa si a va cunoaste mai bine. Inainte de a face acest lucru, intreaba-ti copilul daca ar fi o idee buna.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.