Traian Băsescu a GRAŢIAT o femeie, mamă a cinci copii, condamnată pentru FURT

Traian Băsescu a graţiat, marţi, o femeie, mamă a cinci copii, condamnată la închisoare pentru furt calificat. Decizia şefului statului are la bază motive umanitare.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 08:56
Traian Băsescu a GRAŢIAT o femeie, mamă a cinci copii, condamnată pentru FURT

Președintele Traian Băsescu a semnat marți, decretul de grațiere a Angelei Lican, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Angela Lican este mamă a cinci copii, cel de al șaselea decedând la vârsta de 5 luni, în timpul în care dumneaei era încarcerată. Niciunul din copii nu merge la școală, iar familia are o situație materială precară, singurele venituri fiind alocațiile copiilor și ajutorul social. În prezent, doamna Angela Lican se află în executarea pedepsei, fiind încarcerată la Penitenciarul de Femei „Târgșor” (Târgşorul Nou, județul Prahova)„, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În luna martie a acestui an, Traian Băsescu a spus că nu a făcut multe graţieri în primul mandat, dar în al doilea mandat nu a mai făcut niciuna, nici măcar pe motive umanitare.

Mama lui Gigi Becali, apel DISPERAT la Traian Băsescu. A mers la Cotroceni pentru a cere GRAŢIEREA fiului său

El a ţinut să sublinieze că graţierea este un act al preşedintelui şi atât. Şeful statului a explicat că dacă în primul mandat avea semne de întrebare cu privire la voinţa justiţiei de a funcţiona, în cel de-al doilea nu a mai avut motive să creadă că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona.

Băsescu a mai arătat că „preşedintele poate să facă foarte mult rău, prin atribuţiile sale, justiţiei, prin abuzul de graţieri, prin neînţelegerea efectelor sociale ale unor hotărâri ale judecătorilor„. „De aceea, am fost extrem de reţinut şi în primul mandat, iar în al doilea mandat am eliminat din activitatea mea funcţia graţierii„, a mai declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să mai arate că nu descurajează pe nimeni să ceară graţierea. „Voi reflecta de la caz la caz, până acum nu am avut motive să acord nicio graţiere, în acest mandat”, a mai spus Băsescu.

Cerere de graţiere pentru Gică Popescu, la preşedintele Traian Băsescu