Prima Masina 2015: Ce instituţii bancare s-au înscris în programul pentru stimularea pieţei auto

Prima Masina 2015. Zece instituţii de credit intenţionează să ofere credite Prima Masina, pentru achiziţia unui autoturism.

RomaniaTV.net
24 feb. 2015, 14:37
Prima Masina 2015: Ce instituţii bancare s-au înscris în programul pentru stimularea pieţei auto

Prima Masina a atras atenţia, până acum, a 10 finanţatori: BCR, BRD, CEC Bank, Porsche Bank România, Alpha Bank, CREDITCOOP, ING Bank, RCI Leasing România IFN, IFN Comsig Leasing S.A. şi Mercedes-Benz Leasing IFN S.A, potrivit unui comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

„Finanțatorii care nu au depus cererile de înscriere în Programul Prima Masina la finalul anului 2014, au posibilitatea depunerii ofertelor cel mai târziu până la data de 02 martie 2015, ora 24.00 la sediul Ministerului Finanțelor Publice şi la sediul FNGCIMM SA”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Programul „Prima Maşină”. Câţi bani returnezi băncii la 62.000 de lei împrumutaţi

„Cererile de înscriere în program vor fi insoțite de declaraţiile pe propria răspundere, semnate şi asumate de către reprezentanţii legali ai finanțatorilor, privind angajamentul de respectare a încadrării costului finanţării cu garanţie guvernamentală în marja maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M), precum și nivelul costurilor totale pe care le vor aplica pentru finanțările ce vor fi acordate și valoarea totală estimată a garanţiilor ce vor fi accesate în 2015”.

Pot beneficia de avantajele programului, persoanele care la data solicitării creditului, au vârsta minimă de 18 ani și capacitate deplină de exercițiu, declară pe propria răspundere că nu au mai deținut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreză restanțe la plata altor credite bancare și nu au obligații de plată restante la bugetul general consolidat. De asemenea, potențialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliță de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei. Cei interesați de programul „Prima Mașină” nu pot cumpăra mașini mai scumpe de 13.000 de euro.

Citeşte şi Criteriul pe categorii de vârstă pentru potenţialii beneficiari ai programului PRIMA MAŞINĂ, eliminat