PRIMA NINSOARE în Băile Harghita. Proprietarii de pensiuni, pregătiţi pentru sosirea turiştilor

În staţiunea Băile Harghita a nins, luni seară, şi în cursul nopţii, stratul de zăpadă fiind, pe alocuri, de 2-3 centimetri, ceea le dă speranţe proprietarilor de pensiuni că sezonul de iarnă va începe în scurt timp.

18 nov. 2014, 09:06
PRIMA NINSOARE în Băile Harghita. Proprietarii de pensiuni, pregătiţi pentru sosirea turiştilor

Localnicii din Băile Harghita au spus că a nins câteva ore şi zăpada s-a depus în zonele umbroase, iar pe DJ 138A, care asigură accesul către staţiune, există porţiuni cu zăpadă sau gheaţă, dar circulaţia se desfăşoară fără probleme, potrivit Agerpres.

În staţiunea Băile Harghita se efectuează lucrări de modernizare, în cadrul unui proiect european, iar muncitorii speră ca vremea bună să revină, pentru a putea să lucreze în continuare.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Szoko Domokos, de care aparţine administrativ staţiunea Băile Harghita, a precizat că se va lucra atât timp cât vremea o va permite, urmând ca apoi lucrările să se sisteze şi să se reia în primăvară.

De cealaltă parte, proprietarii de pensiuni spun că sunt pregătiţi pentru turişti şi speră că, dacă în zilele următoare va ninge mai mult, sezonul poate începe fără probleme. „Noi suntem pregătiţi pentru sosirea turiştilor. Sperăm să ningă cât mai mult, pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să vină la schi. Am trecut deja de mijlocul lunii noiembrie şi era timpul să vină iarna”, a afirmat administratorul unei pensiuni.

În Băile Harghita vremea este imprevizibilă, ultima ninsoare din acest an fiind înregistrată în luna mai.

Staţiunea Băile Harghita este situată la o altitudine de 1.350 de metri, având o medie anuală de 150 de zile cu zăpadă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Vremea se răceşte şi revin PLOILE