Prima reacţie a lui Dănuţ Andruşcă după înregistrările-bombă: Aştept să mă lămuresc înainte de a-l da în judecată. Replica lui Ţuţuianu

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a avut o primă reacție după jignirile colegului său din PSD, Adrian Țuțuianu. Acesta a spus pentru presa locală că așteaptă lămuriri înainte de a-l da în judecată.

10 oct. 2018, 10:15
Prima reacţie a lui Dănuţ Andruşcă după înregistrările-bombă: Aştept să mă lămuresc înainte de a-l da în judecată. Replica lui Ţuţuianu

„Aștept ca dl Țuțuianu să explice întregul context în care au fost făcute declarațiile respective, precum și care sunt pasajele scoase din context și care sunt spusele sale netrunchiate.

Domnia a spus că declarațiile sale au fost trunchiate și scoase din context. Aștept să mă lămuresc în legătură cu acest lucru înainte de a-l da în judecată. Sunt un om decent și bine-crescut, dar îi rog pe toți cei tentați să nu confunde toleranța mea. Totul are o limită.

Cred că PSD nu duce lipsă de dușmani în afara partidului, ca să existe și dușmănii interne de o asemenea amploare, exprimate într-un mod care nu face deloc cinste unui social-democrat și cu atât mai puțin unui fost ministru”, a declarat Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei.

Citeşte şi:  Războiul continuă în PSD, înregistrare-bombă. Ţuţuianu: „PSD-un partid de maimuţe. Iohannis îl bate de-l zvântură pe Dragnea”

Ţuţuianu susţine demisia lui Andruşcă

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, spune că nu crede că a creat probleme partidului atunci când a afirmat că PSD s-a comportat ca un partid de maimuţe pentru că a acceptat propunerea iniţială pentru funcţia de prim-ministru în persoana lui Sevil Shhaideh, aşa cum arată o înregistrare audio apărută în presă. Ţuţuianu este de părere că nu va fi sancţionat după aceste afirmaţii, care oricum, atrage el atenţia, au fost scoase din context. În ceea ce priveşte intenţia ministrului Economiei Dănuţ Andruşca de a-l da în judecată, el a replicat că este avocat şi că ştie despre ce vorbeşte.

Fiecare e liber să spună ce vrea. Eu am explicat în ce context am făcut acea afirmaţie. Nu am vrut să jignesc pe nimeni. Dacă vreţi, mai repet o dată, m-am introdus şi pe mine în categoria celor care au acceptat într-un mod care nu este serios politic, un anume mod de desemnare a candidatului ca prim-ministru. Nu cred că eu am creat probleme imaginii partidului, cred că imaginea partidului are de suferit din foarte multe cauze şi un partid politic responsabil, cu lideri politic responsabili trebuie să facă o analiză responsabilă pentru că imaginea unui partid se construieşte sau se pierde în fiecare zi, în funcţie de faptele concrete ale celor care conduc diverse sectoare de activitate”, a declarat Adrian Ţuţuianu în Parlament.

Fostul ministru mai spune că nu crede că va fi sancţionat pentru afirmaţiile făcute, care, precizează el, au fost oricum scoase din context.

În ceea ce priveşte anunţul ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă potrivit cărora îl va chema în instanţă, Ţuţuianu a precizat că afirmaţiile la adresa acestuia au un anume suport şi că el, viind avocat, ştie să se apere şi va merge în instanţă, pentru că ştie despre ce vorbeşte.

” Ştiu să mă apăr, sunt avocat de meserie şi ştiu foarte bine ce vorbesc”, a subliniat Ţuţuianu.

Adrian Țuțuianu nu face niciun pas în spate după înregistrarea apărută ieri în spațiul public în care critica prestația ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă.  Acesta susține în continuare că demisia ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, este absolut necesară.

Țuțuianu a explicat că de doi ani de zile legarea unui parteneriat dintre o firmă din Dâmbovița și una din Germania este blocată în sertarele Ministerului Economiei, dar și că de curând ar fi trebuit să aibă o întâlnire cu Dănuț Andrușcă, însă că ministrul nu a mai ajuns la reuniune, ci a trimis în locul său un secretar de stat și ulterior nu a mai răspuns la telefon.

„Eu cred că domnul ministru Andrușcă nu este potrivit pentru postul de ministrul al Economiei. Cred că este de datoria noastră să semnalăm aceste lucruri și să cerem ca oameni politici responsabili îmbunătățirea actului de guvernare”, a declarat astăzi Țuțuianu. Acesta a promis și că dacă Andrușcă îl va da în judecată așa cum a anunțat se va apăra în instanță fără frică.