Prima reacţie a lui Liviu Dragnea, după condamnarea lui Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare: „Trebuie omorât, astăzi! Împuşcat”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a avut o reacţie ironică atunci când a fost întrebat despre soarta lui Darius Vâlcov în Guvernul condus de Viorica Dăncilă după ce a fost condamnat joi în primă instanţă la 8 ani de închisoare.

RomaniaTV.net
09 feb. 2018, 09:27
Prima reacţie a lui Liviu Dragnea, după condamnarea lui Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare: „Trebuie omorât, astăzi! Împuşcat”

UPDATE: „Nu-i dau sfat domnului Darius Vâlcov. E o condamnare în primă instanţă, nu sunt jurist, nu sunt avocat. Mi-este greu să comentez o astfel de decizie, în schimb am o părere de rău. Până la decizia definitivă mai este. Sunt milioane de români care au avut în 2017 pensii şi salarii mai mari, România a avut o creştere economică record, datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă. Îmi pare rău că se întâmplă asta. Guvernul va decide dacă (Darius Vâlcov n.red.) rămâne sau nu acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvernului şi nici n-o să propun să plece cineva. Este decizia Guvernului şi a primului-ministru”, a spus Liviu Dragnea.

 

„Trebuie omorât, astăzi! Împuşcat””, a spus Liviu Dragnea, ironic, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor de la Parlament. Anterior, şeful Camerei Deputaţilor spusese că va oferi declarații mai ample, după ședința Birourilor Permanente Reunite.

„Să ştiţi că nu ies prin spate. Nu vreţi să vorbim după ce ies eu de la BPR?”, a răspuns Dragnea iniţial.

Darius Vâlcov, în prezent consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care, în calitate de fost primar al Slatinei, este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil. 

Întrebat dacă are vreun mesaj al premierului Viorica Dăncilă în legătură cu situaţia lui Darius Vâlcov, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: „Nu sunt mandatat să ofer niciun fel de comentariu în privinţa acestui subiect. Dacă Guvernul României va avea ceva de spus, cu siguranţă o va face şi vă anunţăm”.

Chestionat în continuare dacă Darius Vâlcov şi-a manifestat intenţia de a demisiona sau dacă premierul şi-a manifestat intenţia de a-l demite, Nelu Barbu a replicat: ”Nu am niciun comentariu despre acest subiect. Nu cunosc, nu ştiu, nu”.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că PSD va face un anunţ în funcţie de decizia pe care o va lua Darius Vâlcov, subliniind că partidul îl susţine pe acesta.