PRIMA REACŢIE a managerului hotelului în care Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stop cardiac

Artistul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stop cardiac, în sala de sport a hotelului Athenee Palace Hilton din București. Personalul hotelului a intervenit imediat, iar un echipaj SMURD a sosit la faţa locului. Medicii l-au transportat pe acesta la Spitalul Floreasca.

08 mai 2015, 12:39
PRIMA REACŢIE a managerului hotelului în care Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stop cardiac

Gabriel Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stare de inconştienţă în hotel Athenee Palace Hilton din centrul Capitalei. O ambulanţă a intervenit de urgenţă, iar medicii au fost nevoiţi să efectueze manevre de resuscitare. Gabriel Cotabiţă făcea sport în momentul în care i s-a făcut rău.

Vineri a avut loc un incident în sala de sport a hotelului. Unul dintre clienţii noştri nu s-a simţit bine. Echipa noastră a reacţionat imediat. Personalul a sunat la Ambulanţă şi a avut grijă de bărbat până la sosirea medicilor.

Hotelul nostru are o colaborare bună cu serviciile medicale. Doctorii de la Ambulanţă au făcut o treabă foarte bună, iar pacientul primeşte îngrijiri medicale la spital.

Bărbatul este membru al clubului nostru şi vine destul de des la sala noastră de sport„, a declarat managerul hotelului Athenee Palace Hilton, Jan Thomsen.

Citeşte şi: GABRIEL COTABIŢĂ, clipe DRAMATICE. Familia a ajuns de urgenţă la spital

Gabriel Cotabiţă este inconştient şi intubat, iar la Spitalul de Urgenţă Floreasca au sosit de urgenţă cele trei fiice ale sale, vizibil afectate de cele întâmplate. Cu ochii în lacrimi şi butonând în permanenţă la telefoane, fiicele lui Gabriel Cotabiţă, Aela, Milena şi Eliza aşteaptă pe holul de la Unitatea de Primiri Urgenţe veştile medicilor despre tatăl lor.

Medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, a declarat la #romanaitv# că Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat cu succes. Totuşi, starea sa este una critică, artistul fiind inconştient şi respirând doar asistat. „Este vorba de un stop cardio-respirator resuscitat de echipajele SMURD. A fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru evaluare. Este stabil, dar va fi internat la cardiologie, probabil la Terapie Intensivă. Starea sa este extrem de critică. Nu este conştient, necesită suport ventilator. Se poate întâmpla orice. Trebuie să stabilim cauza care a dus la stopul cardio-respirator. Din câte înţeleg, avea antecedente cardiace, se pare că era suferind cu inima. Era un medic la faţa locului care a iniţiat primele măsuri de prim ajutor. E greu de spus cât a stat în stop cardiac. De la apel până la sosirea echipelor noastre a trecut sub 10 minute„, a declarat Bogdan Opriţa.