Prima reacţie RADET în scandalul frigului din apartamente. Ce să faci pentru a NU plăti căldura pe care nu ai primit-o

Sute de mii de oameni din Capitală nu au căldură suficientă și nici apă caldă. Cea mai gravă situaţie este în cartierele Militari și Drumul Taberei, unde oamenii stau în frig de câteva zile, în condițiile în care afară temperaturile au ajuns și la minus 10 grade.

RomaniaTV.net
05 ian. 2016, 09:27
Prima reacţie RADET în scandalul frigului din apartamente. Ce să faci pentru a NU plăti căldura pe care nu ai primit-o

Valentin Viţălariu, director RADET, spune că oamenii nu vor plăti pentru servicii care nu le-au fost furnizate, după ce în cartierele Militari şi Drumul Taberei oamenii s-au revoltat pentru că facturile RADET nu reflectă realitatea.

„Facturile vor veni la valoarea temperaturilor furnizate. Este clar ca e o situatie disperata, La CET Vest, comanda este de 102 grade si primim 100 de garde, e vorba de debitul centralei. Diferenta de presiune solicitata este de 30. De această problemă răspunde CET Vest, este vorba de ELCEN. Eu nu sunt in curtea ELCEN sa dirijez cazanele lor, ci un prestator de serviciu care asigura transportul caldurii intre CET-uri si apartamente. Eu fac tot ce este posibil pentru ca cetăţenii să aibă căldură”, a explicat reprezentantul RADET.

Oamenii fac reclamaţii la Protecţia Consumatorului, care ar putea amenda furnizorii cu sume uriaşe. În plus, RADET ar putea fi obligată să nu factureze energia termică aferentă zilelor în care consumatorii nu au beneficiat de căldură.

„Avem de-a face cu o afectare a intereselor consumatorilor. Legea sanctioneaza astfel de incalcari cu amenzi pana la 25.000 de lei si cu obligarea RADET sa nu factureze energia termica aferenta zilelor in care consumatorii nu au beneficiat de căldură. Administratorii de blocuri trebuie sa faca plangeri catre Protectia Consumatorilor”, a declarat Costel Stanciu, preşedinte ANPC.