Prima TV îşi schimbă proprietarul. Postul va fi preluat de un trust media. Veste bună pentru microbişti

Prima TV iși schimbă proprietarul. Postul TV va fi preluat de trustul LOOK Tv, deținut de omul de afaceri Adrian Tomșa. Transferul a fost parafat, urmează a se stabili ultimele detalii iar Prima va intra din toamnă în trustul media. Ofertele de bază pentru telespectatorii postului generalist vor fi meciurile de fotbal. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2018, 13:32
Prima TV îşi schimbă proprietarul. Postul va fi preluat de un trust media. Veste bună pentru microbişti

Controlul asupra stației deținute în prezent de Cristian Burci, Prima TV, urmează să fie preluat de Adrian Tomșa, proprietarul posturilor Look TV, scrie paginademedia.ro. Burci și Tomșa au început discuțiile încă de anul trecut, iar în prezent se discută ultimele detalii ale afacerii, arată sursa citată.

Citeşte şi Începe un nou sezon de Starea Naţiei cu Dragoş Pătraru. Vezi cu ce televiziune a semnat realizatorul tv

Schimbările de la Prima TV nu se vor opera imediat, având în vedere că stația este, în prezent, într-un proces de reorganizare judiciară, după ce a fost în insolvență. Noul plan de reorganizare – care implică noul investitor, trebuie să fie mai întâi aprobat de Adunarea Creditorilor, înainte de a fi pus în aplicare. În luna septembrie este stabilit un nou termen în procesul de reorganizare al postului Prima TV. 

Prima TV se axează deja pe fotbal

Primele „semne” ale schimbărilor se văd deja pe post. Prima TV a luat drepturile pentru meciul de fotbal Rudar Velenje – Steaua, pe care l-a difuzat pe 26 iulie. Totodată, Prima TV va difuza, în luna august, două meciuri amicale: Chelsea Londra – Olympic Lyon (7 august) și Atletico Madrid – Inter Milano (11 august).

Drepturile de difuzare pentru meciurile de fotbal de mai sus au fost luate de Prima TV de la firma EAD, deținută de Orlando Nicoară, cel care se ocupă de vânzările de publicitate ale postului Look TV.