Primăria Bucureşti a reînceput programul de cazare a persoanelor fără adăpost. Unde sunt centrele

Având în vedere scăderea temperaturilor din ultima perioadă, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, anunţă că a reînceput programul de cazare a persoanelor fără adăpost.

15 nov. 2016, 08:17
Primăria Bucureşti a reînceput programul de cazare a persoanelor fără adăpost. Unde sunt centrele

In aceasta iarna, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, masurile pentru protectia persoanelor fara adapost de pe raza municipiului Bucuresti au fost cuprinse intr-un plan de masuri dedicat acestei categorii de persoane. Documentul a fost aprobat de Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin H.C.G.M.B. nr.237/2016.

Odata cu scaderea temperaturilor, in special pe timpul noptii, la nivelul Capitalei sunt disponibile mai multe adaposturi si centre pentru persoanele adulte si copiii.

Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti dispune, in centrele DGASMB, de o capacitate de cazare de aproximativ 600 locuri pentru barbati, femei si femei insotite de minori. Mentionam ca in cadrul Complexului Integrat de Servicii Sociale pentru Adulti Sf. Ioan capacitatea de cazare a fost suplimentata in acest an prin achizitionarea a 10 containere modulare, informeaza municipalitatea intr-un comunicat. 

Conform sursei citate, in adaposturile municipalitatii se afla gazduite 187 de persoane. De asemenea, incepand de astazi, 15 noiembrie, adapostul de femei Berceni, cu o capacitate de 24 locuri, va fi disponibil in cazul in care celelalte facilitati de cazare de pe raza Capitalei nu vor mai avea locuri.

La nivelul centrelor din subordinea primariilor de sector exista urmatoarele posibilitati de adapostire:

– In sectorul 1: 136 locuri

– In sectorul 2: 48 locuri

– In sectorul 3: 40 locuri

– In sectorul 4: 55 locuri

– In sectorul 6: 16 locuri, cu posibilitate de suplimentare.

De asemenea, pentru copiii aflati pe strada, fiecare sector asigura locuri de preluare in centrele de primire in regim de urgenta.

Municipalitatea dispune de 3 bucatarii mobile, care vor distribui ceai si supa, precum si echipament de iarna persoanelor care nu doresc sa acceseze serviciile sociale. Alte doua bucatarii mobile vor fi folosite de primariile sectoarelor 2 si 6.