Primăria Capitalei alocă încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Capitalei va aloca încă 10 milioane de lei, printr-o rectificare bugetară, pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului, pelângă cele 15 milioane alocate deja. Suma totală propusă la rectificare pentru bisericile din Bucureşti este de peste 63 de milioane de lei.

RomaniaTV.net
26 iul. 2018, 13:47
Primăria Capitalei alocă încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 31 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. Consilierii generali USR au votat împotriva proiectului.

„În perioada 2011-2016, Primăria Capitalei a alocat un pic peste 1 milion de euro pe an pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Noi am alocat anul acesta peste 10 milioane de euro. Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au alocat 3 milioane de euro iniţial. Propunerea acum este de suplimentare cu aproximativ 2,3 milioane de euro. Alocarea este pentru un obiectiv important, suntem în anul Centenar, e vorba de Catedrala Mântuirii Neamului, este pe domeniul Bucureştiului. Nu se poate compara suma acordată Catedralei cu suma alocată anul acesta pentru consolidări. În ceea ce privete consolidarea clădirilor cu risc seismic, ce am făcut noi în mai puţin de un an s-a făcut în aproape 30 de ani. Cred că am demonstrat prin aceste alocări bugetare faptul că ne preocupă, că nu suntem indiferenţi”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

Primăria Capitalei alocă aproximativ 18 milioane de lei la rectificare pentru construirea, amenajarea sau reparaţiile a 166 de biserici din Capitală.

De asemenea, Primăria intenţionează să aloce, prin rectificare, alte zece milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, suma totală pe care acest lăcaş de cult îl va primi anul acesta fiind de 25 de milioane de lei.

În urma acestei rectificări bugetare, în total, în anul 2018, vor fi alocate, pentru lăcaşurile de cult peste 63 de milioane de lei, se arată într-un proiectul de hotărâre aprobat, joi, de Consiliului General al Municipiului Bucureşti.