Primăria Capitalei: Dosarul pentru relocarea Agenţiei Medicamentului a fost făcut de Ministerul Sănătăţii

Primăria Municipiului Bucureşti se apără după ce Gabriela Firea a fost acuzată de eşecul României în cursa pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului, spunând că dosarul a fost făcut de ministerul Sănătăţii, PMB oferind doar date şi informaţii care i-au fost cerute.

21 nov. 2017, 17:29
Primăria Capitalei: Dosarul pentru relocarea Agenţiei Medicamentului a fost făcut de Ministerul Sănătăţii

„Dosarul de candidatură pentru relocarea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului a fost realizat de instituţiile centrale ale statului, prin ministerele de resort, Primăria Municipiului Bucureşti nefăcând altceva decât să pună la dispoziţie informaţiile şi datele care i-au fost solicitate. De asemenea, PMB nu a avut nicio legătură cu alegerea clădirii propuse de România pentru găzduirea EMA”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Primăria Capitalei.

Reacţia primăriei vine după ce, în spaţiul public, mai multe persoane, printre care şi consilierul general, Ciprian Ciucu (PNL), au învinovăţit-o pe Gabriela Firea pentru excluderea Bucureştiului din cursa pentru relocarea EMA.

Citeşte şi: Siegfried Mureșan: Guvernul PSD-ALDE poartă toată vina pentru că România a ratat găzduirea EMA

”Administraţia Firea a tratat superficial această competiţie. O vroia în Pipera, lângă Voluntari… În Pipera cea sufocată de trafic. În loc să lucreze împreună cu oamenii deştepţi şi premiaţi din industria creativă, cu experţii români aflaţi în poziţii importante la Bruxelles sau în Europa, PSD-ul a ales să păstreze totul în tonul propagandei ieftine de partid. În loc să-şi prezinte oraşul realist şi creativ, cum au făcut alte oraşe candidate, Gabriela Firea a dat-o pe triumfalisme de epocă de aur. Din păcate, în 2017 şi când în joc e o miză europeană atât de mare, nişte panglici şi minciuni frumoase nu-s suficiente. Păcat că Bucureştiul a ratat o şansă unică!”, a postat Ciprian Ciucu pe pagina sa personală de Facebook.

„Afirmaţiile denigratoare ale celor care încearcă cu orice preţ să asocieze instituţia Primăriei Capitalei şi primarul general de acest subiect, nu reprezintă altceva decăt simple manevre politicianiste, calomnioase şi lipsite de orice fundament real”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Primăria Generală precizează că potrivit votului, deşi nu a fost oraş finalist, Bucureştiul a avut un număr egal de puncte cu Varşovia (7), şi mai multe decât Bruxelles şi Helsinki (5), Vienna (4) sau Bonn, Lille şi Sofia (3).

Bucureştiul a fost exclus din cursa pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului după primul vot, Amsterdam fiind oraşul în care îşi va avea sediul Agenţăia, ca urmare a votului Consiliului UE pentru Afaceri Generale.