Primăria Capitalei introduce sistemul de plată automatizat în toate parcările publice

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţă că în scurt timp va exista un sistem de plată automatizat şi informatizat în toate parcările publice. st sens. Firea afirmă ca este momentul ca in Bucuresti sa se puna punct sistemului "depasit" de a taxa parcarea cu un bon despre care nu se stie daca este sau nu fiscalizat. De asemenea, edilul a anunţat că actualele chioșcuri de vânzare de tichete de călătorie vor fi înlocuite de automate prin care să se poată atât încărca cartela, cât și elibera un tichet.

14 sept. 2017, 13:01
Primăria Capitalei introduce sistemul de plată automatizat în toate parcările publice

„Am lucrat intens pentru a putea fi în măsură în scurt timp să vă anunțăm și detalii și mă refer la etapele premergătoare pentru încheierea unor acorduri esențiale, astfel încât și Bucureștiul să devină un oraș smart. Vorbim despre conceptul de Smart City, ne bucurăm când mergem în capitalele lumii și observăm cât de benefic e acest concept, cât de multă siguranță oferă cetățenilor (…) Este momentul ca și despre București să se vorbească ca despre un oraș smart, iar acest lucru nu poate fi realizat decât împreună cu dumneavoastră, pentru că orice proiect începe de la regimul juridic al proprietății”, a spus Firea, citată de Agerpres.

Firea a mai spus că soluțiile smart pentru managementul traficului vor fi incluse în acest concept general.

„Detaliez tot ce se pregătește în domeniul smart pentru București, fie că e vorba despre o problemă care e extrem de dificilă și nu ne lasă indiferenți, cea a traficului infernal, iar soluțiile smart pentru managementul traficului vor fi incluse în acest concept general. De asemenea, în ceea ce privește siguranța copiilor noștri în creșe, grădinițe, școli, licee și universități, acolo unde vor fi soluții smart pentru paza și supravegherea acestor obiective sociale atât de importante, de asemenea, pentru sistemul nostru de sănătate. Primăria Capitalei are 19 spitale în administrare și ne dorim ca toate acestea să beneficieze de soluții smart pentru supraveghere, o supraveghere constantă, iar aceste informații să ne determine să luăm cele mai bune soluții”, a afirmat edilul general.

Firea afirmă că este momentul ca în București să se pună punct sistemului „depășit” de a taxa parcarea cu un bon despre care nu se știe dacă este sau nu fiscalizat.

„Ne plângem că nu sunt suficienți bani pentru a construi alte parcări. Dacă am folosi soluțiile smart (…) am avea ceea ce ne dorim, iar hotărârea a fost luată deja în Consiliul General și suntem acum în procedurile pentru semnarea unui contract, astfel încât în cazul tuturor parcărilor să existe un sistem de plată automatizat, informatizat (…) Consiliul general a hotărât ca actualele chioșcuri de vânzare de tichete de călătorie să fie înlocuite de automate prin care să se poată atât încărca cartela, cât și elibera un tichet. Tot ceea ce propunem ca soluții smart pentru oraș începe cu clarificarea regimului proprietății”, a declarat Firea.

Ea a punctat că „ne dorim cu toții un oraș care să arate smart”. „Infrastructura municipiului București trebuie să se ridice în acest moment la nivelul dezvoltării din punct de vedere al oamenilor (…) Capitalul uman e la mare înălțime, dar din punct de vedere tehnologic și informatic acum se realizează recuperări”, a menționat edilul general.

Ea a spus că un obiectiv foarte important este Planul Urbanistic General (PUG).

„Suntem acum în faza de finalizare a bazei de date, de introducere a tuturor informațiilor în baza de date și în scurt timp vom anunța că se începe realizarea conceptului Planului Urbanistic General atât de important pentru a ști încotro ne îndreptăm din punct de vedere urbanistic”, a declarat Firea.

Ea a adăugat că în anii trecuți multe dintre investiții au fost blocate chiar din faza de proiectare ori pe parcurs împiedicate să fie finalizate, deoarece nu era clarificat regimul juridic, ceea ce nu trebuie să se mai întâmple.