Primăria Capitalei: Mandatul de manager al Monicăi Boer la Spitalul de Psihiatrie „Obregia” nu va fi prelungit

Conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a decis că mandatul de manager al medicului Monica Boer de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Profesor Doctor Alexandru Obregia" nu va fi prelungit după expirarea lui la sfârşitul lunii martie, a anunţat, miercuri, Primăria Capitalei. Decizia ASSMB vine după ce Gazeta Sporturilor a publicat o anchetă potrivit căreia mai mulţi medici, angajaţi ai spitalului "Obregia", s-au plâns de comportamentul managerului spitalului, redactând inclusiv două memorii, unul semnat de 33 de angajaţi şi altul semnat de directori şi de şefi de secţie.

22 mart. 2017, 18:35
Primăria Capitalei: Mandatul de manager al Monicăi Boer la Spitalul de Psihiatrie „Obregia” nu va fi prelungit

Municipalitatea precizează că în momentul depunerii memoriului semnat de cadrele medicale de la Spitalul „Obregia”, se încheiase o verificare a Corpului de Control al Primarului General, dar nu era redactat raportul. Astfel, municipalitatea a dispus şi verificarea de către ASSMB a acuzaţiilor privind comportamentul managerului Monica Boer, reprezentanţii ASSMB discutând atât cu managerul, cât şi cu angajaţii, „pentru a căuta soluţii de detensionare a situaţiei”.

Având în vedere propriile observaţii, cât şi concluziile preliminare ale Raportului Corpului de control, conducerea ASSMB a propus ca mandatul de manager al dnei dr. Monica Boer să nu mai fie prelungit după 31.03.2017, dată la care expiră marea majoritate a contractelor de management ale directorilor spitalelor aflate în administrarea Primăriei Capitalei„, arată reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit GSP, angajaţii Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” au semnat, în 23 februarie, un memoriu adresat primarului Capitalei, Gabriela Firea, în care acuză „o atmosferă tensionată”, „expresii vulgare şi necontrolate ale doamnei manager” şi spun că vor demisiona în bloc.

Managerul Monica Boer a intrat în birou şi ne-a spus că suntem autiste şi că îi vine să ne dea foc!„, exemplifică Maria Badea, fost angajat la Resurse Umane, arată GSP.

Ţipă la mine şi nu ne scoate din «putori»„, susţine şi directorul de îngrijiri al spitalului, asistenta Doina Călinescu.

De asemenea, mai spun jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, spitalul a făcut anumite achiziţii supraevaluate.

Achiziţiile care au sărit în ochi personalului din «Obregia» nu se mărginesc la echipamente medicale. Ele ajung în zone aparent derizorii, dar unde se învârt bani buni. Cantina spitalului. Pe 9 decembrie 2016, s-au cumpărat 3.000 de ouă la 70 de bani bucata de la Taube Impex. Pe 15 martie 2013, s-au cumpărat 900 de litri de ulei de la firma Geomar Dinamic SRL. La 8,10 lei litrul. În total, spitalul achită 9.039 de lei„, arată jurnaliştii, notând afirmaţiile angajaţilor care spun că ouăle cumpărate en gros n-ar trebui să depăşească 30 de bani bucata, iar un litru de ulei costă în jur de cinci lei.

Contactată de jurnaliştii GSP, dr. Monica Boer a respins acuzaţiile, precizând că nu vobeşte urât cu angajaţii, iar „pentru achiziţii răspunde cine le face”.

Citeşte şi Scandal uriaş la Spitalul Al. Obregia. Achiziţii la preţuri triple, medicii şi asistentele sunt revoltaţi împotriva managerului