Primăria Capitalei: Preţul gigacaloriei pentru consumatorii casnici nu va fi majorat

Prețul Gigacalorie nu va fi majorat pentru consumatorii casnici, a anunţat marţi Primăria Capitalei. Într-o postare pe pagina de Facebook, primarul Gabriela Firea a infirmat datele publicate în presă conform cărora o eventuală majorare a prețului de producție a Gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 09:40
Primăria Capitalei: Preţul gigacaloriei pentru consumatorii casnici nu va fi majorat

„Prețul Gigacaloriei pentru cetățenii bucureșteni, consumatori racordați la RADET, nu va înregistra creșteri. Informația conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la prețul de producție al companiei, și nu la prețul la consumator. Orice majorare a prețului pe Gigacalorie plătit de populație are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalității”, a anunţat primarul Gabriela Firea.

În prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preţ, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări faţă de anul precedent.