Primăria Capitalei va înfiinţa o reţea metropolitană de centre pentru screeningul cancerului de sân şi al cancerului de col uterin

Primăria Capitalei va înfiinţa o reţea metropolitană de centre dedicată diagnosticului şi tratamentului afecţiunilor oncologice ale femeilor din care vor face parte Clinica ”Sfânta Agatha” şi patru centre medicale ambulatorii, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În unităţile medicale se va realiza screeningul cancerului de sân şi al cancerului de col uterin, care au atins ”valori alarmante în România”. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

23 aug. 2018, 10:06
Primăria Capitalei va înfiinţa o reţea metropolitană de centre pentru screeningul cancerului de sân şi al cancerului de col uterin

„Un proiect pe care îl consider important se referă la sănătatea femeilor. Vom face primul pas pentru înfiinţarea unui nou centru de sănătate pentru prevenirea, depistarea, tratarea cancerului, alte cinci centre ambulatorii pe lângă spitalele din subordinea Primăriei Capitalei. Se vor putea face analize, radiografii, mamografii rapid, fără a se sta la coadă şi fireşte, fără plată”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

Cele patru spitale în care vor fi amenajate aceste centre sunt Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, Spitalul Clinic „Filantropia”, spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” şi Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”.

În şedinţa din luna iunie, CGMB a aprobat un proiect de hotărâre prin care Primăria Capitalei va acorda vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru testele genetice recomandate de medici.