Primăria Capitalei va monta 20 de corturi anticaniculă. Apa de la ştranduri, verificată

Gabriela Firea, nou primar general al Capitalei, a declarat sâmbătă, după întâlnirea avută cu directorii din Primăria Municipiului București, că de la 1 iulie vor fi montate corturi în 20 de puncte din Capitală, pentru a combate efectele caniculei.

25 iun. 2016, 10:50
Primăria Capitalei va monta 20 de corturi anticaniculă. Apa de la ştranduri, verificată

„Am abordat deja urgențele pentru bucureșteni în această perioadă: primul subiect s-a referit la montarea corturilor de prim-ajutor în 20 de puncte din Capitală, cele care sunt considerate cele mai importante. Aceste corturi vor fi amplasate începând cu 1 iulie și vor avea un program între ora 11,00 și ora 19,00; vor avea asistenți, medici, apă, aer condiționat, tensiometre, aparat pentru glicemie, medicamente de prim-ajutor”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Ea a anunțat că a solicitat ca toate ștrandurile, bazinele și piscinele să fie verificate în ceea ce privește calitatea apei — pentru a nu exista îmbolnăviri în rândul copiilor sau al adulților.

De asemenea, toate piscinele și ștrandurile vor trebui să facă dovada că au salvamari, pentru a nu exista incidente regretabile.

„În ceea ce privește problema țânțarilor, există o procedură de licitație, i-aș spune eu destul de complicată, vechiul contract a expirat în decembrie și nu cunosc de ce nu s-a început procedura de licitație mai devreme, pentru ca acum când sunt foarte mulți țânțari în toată Capitala deja să se acționeze cu soluție, nu acum să se organizeze o licitație”, a spus primarul Capitalei.

Cât privește locurile de joacă și parcurile, Gabriela Firea a menționat că au fost luate toate măsurile necesare pentru a începe în regim de urgență toaletarea arborilor, astfel încât pe vreme de furtună să nu se mai întâmple incidente în parcuri.

„În ceea ce privește vânzarea produselor pe timp de caniculă, în piețe și în alte spații care sunt descoperite, se vor face de asemenea verificări, pentru ca alimentele să nu fie alterate sau expirate. Am adresat o rugăminte specială tuturor instituțiilor care au atribuții de control să se poarte cu respect, atât cu cetățenii, cât și cu reprezentanții comercianților sau instituțiilor unde sunt adunări urbane, să nu facă abuzuri, să nu supraliciteze, să aibă un comportament adecvat, de asemenea să informeze toți agenții economici care sunt regulile și legile pe care trebuie să le respecte și apoi, după informare — avertisment, să treacă eventual, pentru cei care nu respectă toate acestea, la măsuri coercitive”, a arătat primarul general.

La reuniunea de sâmbătă au participat reprezentanți ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale a Municipiului București, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Administrației Străzilor și Poliției Locale a Municipiului București.

Citeşte şi: Meteorologii anunţă caniculă şi sâmbătă. Vestul şi sudul ţării, sub COD GALBEN