Primăria Capitalei vrea să mute trei spitale, printre care şi Maternitatea Giuleşti

Primăria Capitalei vrea să împuternicească ASSMB pentru găsirea de imobile în care să fie relocate trei spitale mari din Capitală, printre care şi Spitalul „Panait Sîrbu” (Maternitatea Giuleşti), implicată în scadalul infectării unor bebeluşi cu stafilococ auriu MRSA.

RomaniaTV.net
10 dec. 2018, 10:07
Primăria Capitalei vrea să mute trei spitale, printre care şi Maternitatea Giuleşti

Primăria Capitalei vrea să împuternicească Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) pentru demararea procedurilor de identificare şi achiziţie imobile cu scopul relocării în alte clădiri a spitalelor „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (Maternitatea Giuleşti), a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi a unei părţi din spitalului Clinic „Dr. I Cantacuzino”, respectiv a secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de miercuri.

Potrivit proiectului, pentru relocarea Maternitării Giuleşti „este necesar un imobil compatibil amenajării ca unitate sanitară în suprafaţă de 14.000 mp”. Pentru secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie ale Spitalului „Dr. I Cantacuzino” se caută un spaţiu de minim 5.000 mp, iar pentru Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” un imobil compatibil amenajării ca unitate sanitară în suprafaţă de minim 4.500 mp.

VEZI AICI PROIECTUL